31 December 2010

Sayonara!!

Assalamualaikum W.B.T

Moga kalian yang menyinggah kat blog saya dalam keadaan yang sihat dan sentiasa dalam lindunganNYA.

Malam ni, suasana agak sunyi di Kamar KIB 10* Kolej Tun Hussein Onn UKM, kerana saya keseorang. Bertemankan lagu2 yang membuat saya dekat kepada Sang pencipta, Keluaraga & sahabat. My rumet ke Trolak untuk program Bakti Siswa. Kenapa saya x ikut?? Saya ada keja lain yang perlu dilaksanakan. Kalo ada my rumet, mau tonggang terbalik bilik ni, hoBi saya suka carik gadoh ngan dia..=). Tapi saya yakin, di luar saya mesti happening habis, mana taknya suma siBok nak countdown jap lagi, tunggu detik jam 12.00 kita mula melangkah meninggalkan tahun 2010. Tak per lah, yang kat luar tu, saya doa kamu semua selamat. =)

Apa motif saya sebenarnya ke sini?? Tah la... rasa cam bisu tetiba sbb x boleh nak bercakap.
Pada hari terakhir 2010 adalah hari yang saya paling kurang bercakap, td pagi meeting pun x cakap banyak+ Call mak+ Mak Call+Abg call tu jer kot.. eh lupa lak.. my rumet pun call..

Menyingkap kembali perjalanan kehidupan 2010, macam2 cerita. Banyak kenangan suka duka yang mungkin x boleh lupa.

Bermula dengan pilihan raya kampus+menjadi mpp sampai sekarang+berkejar ke sana ke sini +ke klass+mid term+ assignment+presentation+Final exam.. alhamdulillah suma dah saya tempuh dengan selamat....=) selamat kah??

Rasa yang pelbagai saya rojakkan sekali menjadi satu rasa. Sedap ke? Telan jer. Kalo nak citer cita sedih, banjir satu UKM kot...Pretend cam xder apa2 yang berlaku. Kadang2 tu tewas jugak... lalu air mata mencurah membasahi bumi. Salah satu Kisah bila mana saya x pasti di mana silapnya, sampai sekarang saya menunggu jawapan dari seorang teman A kenapa dia wat saya cam tu. Apa salah saya. Teman B selalu pesan "takperlah maafkan jer, A bukan bermaksud pun nak sakitkan hati saya. A tengah marah tu" . kenapa saya jadi sasaran. Ada jer msj yang saya terima yg sangat menyakitkan. hurm....[A & B adalah kaum adam]

dah la x nak la sambung citer sedey...

tahun 2010: saya akan terus rindu family PMUKM, terutamnya yang dah berhijrah ke alam pekerjaan... dah xder orang saya nk gadoh, dulu ada Rasydan, Firdaus.. boleh gadoh, ada Kak tini, jiRan diofis selalu back up sya bila si Rasydan n Firdaus cuba membuli. Makan bersama,gelak bersama,bercerita bersama.


Rasydan Rais


Kak Tini N Firdaus


Pengalaman yang x mungkin dilupakan bawak moto seorng diri tanpa pembonceng dibelakng ke Broga Hill Seawal jam 3 pagi. huhui.. w/bagaimanpun saya tidaklah berseorangan dijalan yang gelap gulita, hutan kiri kanan Rasydan n Daus di depan, belakang ada Yudha, belakang Yudha ada kereta MPP UPM. Saya yang pilih untuk naik moto.=) Nek moto Daus tyme tu, dah la moto dia baru lepas xcident.Broga Hill

Sebelum 2010 berakhir saya telah ke Sarawak tuk kali ke 2 selama 2 minggu. alhamdulillah banyak yang saya belajar dari program ini. Bersyukur sangat sebab program ini menjadi 1 lagi kenangan terindah dalam hidup saya. Terima kasih yang x terhingga kepada Sang pencipta kerana telah menemukan saya dengan sahabat2 PROKKIPT 2 especially..TALANG_TALANG.

.

Sayonara 2010.

Moga 2011 dapat ditempuh dengan sebaiknya. Moga apa yang tersirat,tersimpat,terikat dihati dapat dilaksanakan pada tahun 2011. InsyaALLAH.
Moga dipermudahkan segala urusan.

No comments:

Post a Comment