19 May 2009

CiNta bErtanDaNg lagI~









[gaMbAR SEbAGAI hiasan]

bila cinta bertandang lagi...
hmm...
cam2 rasa.. jd SENSITIF tetiba, cepat tersentuh,rs sedih+pilu,x bOle salahh cAkap skit.. merAjuk, kecik ati dan segala bagai..
bila cinta bertandang lagi..
cam2 persoalan bermain di fikiran...
bGaimn perhubungan ni bAkal berakHir???
bEtul keW dia juJur+setia ???
bEtul kEW dia UntUk akU???daN adaKah aKu UntUk diA????
dan bila terLalu lama menjaLin CiNta...
tImbuL rasa Keraguan DihatI...saLing menCurigai Mula Bertahta dIhati...
sAmpai biLa huBungan ni...??


dan aku mula berfiKir seJenak..
Bila ramai insan2 DisekElilingKu berBicara SoaL ini... C.I.N.T.A..
daH jadi lumraH hidup dan perkara biasa biLa dlm lingkungan uMor 20an ni..
mencari Dan tercaRi-cari apa itu CINTa...
hmm...
aku Nak komen Lebih Pun x bOleh..
sBB x peNah lalui pun..
tP PENGALAMAN meMbuatkan aku lebiH dewasa..ahakz~
sO sapa yg boleh terima aku ckp ni... terimalah..
yg x bOle... aku x paksa pun...
disebabkan ni blog aku suka ati aku la kan~
ahakz~

bila DALAM HATI ADA CINTA...
daLam CINTA perlu ada..
KASIH SAYANG+TOLAK ANSUR+HORMAT EACH OTHER+BE HONEST+SETIA+SANGGUP BERKORBAN[BERKORBAN APA?? TU YG KITA X PASTI..LU PIKIR LA SENDIRI]+LETAKAN RASA CINTA TU TUK CAPAI CINTA HAKIKI.. INSYAALLAH.. HUBUNGAN ITU AKAN DIBERKATI.. ANDAI TIADA UDANG DISEBALIK "MEE" dan DalAm ciNta jAnGAn biar NAFSU menJAdI kING di HATi..!!!




dan kepaDa lelaki...
xKan PERIGI NAK CARI TIMBA KOT...???
memang x salah....tp agak2 la wei...
koraNg jgnlah nak men2 kan kaum HawA especially kat kWn2 aku...
jGn peRnah bG haRapan, JgN biar mereKA cIpTa harapaN..!!
kaLo x terdEtik di hatI tuk seMpurnaKan haraPan tu...

kAlo cInta+sayaNg katakan jer lah..
XpaYah nAk eGo...
xPAyah naK uji ketUlusaN+kejujuran kaUm haWA...

andai kata anda x pasti dGn raSA di hati...
plzz...
cari kekuatan untuk itu.. Bina keyakInan...
Jgn SaMpai anda TerlamBat tuk pERoleh cINta itu..


daN untukmu Hawa...
Jgn mUdah mengalah+ jgN pernah GIve uP..
pERtahankan+bErjuang tuk caPai CInta Yg haKiki tu...

plz..
Dont waSte ur teas 4 men that never appreciate YOU...

ADAM ni bnyk helah...
mungkin dia sedang cari yg terbaik tuk diri dia... tanpa dia sedaq dia dah manipulasikan HAWA...
ADAM.. HAWA BUKAN BAHAN UJI KAJI...
plzz..
understand HAWA..


dan HAWA Jgn TErLaLu berfikir bUruk terHadap ADAM...
POSITIFKAN HATI+FIKIRAN=POSITIFKAN DIRI


KEPADA YANG MENANTI PADA YG X PASTI TERUSKAN MENANTI DENGAN PENUH KESABARAN.. ANDAI ANDA PERCAYA ITULAH CINTA HAKIKI+PASTI.. INSYAALLAH.. ANDA AKAN KETEMU DAMAI+CINTA ABADI~

dAn uNtUK cINTA YG tERBAEk.. cinta SElepaS BERKAHWIN~
X PeRLU DirAgUI, x perLu disaNgsi~
itulah yG ISLAM kehendaki~

apa2 pun terPulang Kepada..diri kamu.kamu dan kamu..
kamu yg rasa, kamu yg alami..
seMoga kamu temui yg SEJaTI+haKikI= hIdUp selamaNya ABADI~

11 comments:

  1. semoga kamo menemui chinta yg sejati:)

    ReplyDelete
  2. merci!!
    trase gk la..
    huhhuhu..

    ak rse cm brhrp die bce..
    tp xkn die nk bce kot..
    huhuhu

    ReplyDelete
  3. jap2..
    "relevankah aku di hatinya?"
    sob3..
    xleh b'harap, sbb dia xpnh ada bila kita m'harap..
    sob3..

    ReplyDelete
  4. hurm..
    ssh gak...
    bila kita tekad untuk tak berharap..
    dia datang..
    membawa kebahagiaan..
    bila kitahanyut dengan kebahagiaan itu..
    dia pergi..
    meninggalkan kita~

    ReplyDelete
  5. wahai lelaki....
    korang ptut bc entry ni..
    huhui~
    bru korang fhm ....

    ReplyDelete
  6. sila post link di fb..
    hehehe

    ReplyDelete
  7. hihi..bgosnye jika si dia membaca ^_^

    ReplyDelete
  8. suruh la si dia bc blog aku nada nadhirah oi....~

    ReplyDelete