19 June 2011

SNHZA cinta....♥


Assalamualaikum & selamat petang semua...
Harap kalian semua telah menunaikan solat di kala ini... jam Mr. Karl ini menunjukan 6.03 pm.
Actually nak mulakan study coz exam 4 final just around the coner... tetapi terasa nak menulis lagi... ni lah aku! susah nak mulakan langkah awal, xper! abis aku tulis blog ni, insyaALLAH aku akan fokus lebih tuk paper RISIKO hari rabu ni..=)))

kalau nak di bandingkan kehidupan aku kat kampus ni, hanya semester ni ( short sem) jer yang aku berpeluang nak tgk TV. sem lain...harapan jer. So post kali ni aku nak citer pasal STANZA CINTA yang akan menjadi bahan HOT yang akan diceritakan oleh penontonya selepas fenomena NUR KASIH & NORA ELENA. Hero filem ni ada "SETH" & "AIDIL".. rasanya memang akan lagi dramatik..=) excited mau tgk.. sinopsis cerita ni pun memang best... harap cerita ni mampu memberi impak yang berkesan terhadap jiwa penonton terutama golongan muda-mudi apatah lagi dalam cerita ini mengenegahkan unsur-unsur islamik. HArap bukan semata hiburan..=)



hurmmm... waktu aku tgk iklan citer STANZA CINTA ni aku terimbas kembali sejarah lama aku.. hahahha...
waktu aku muda mudi dulu, umo belasan tahun... aku da wat satu perkataan yang bermula ngan S dan berakhir ngan ZA..---->>; SNHZA<<---- hanya yang ada disekeliling aku ja tau apa disebalik word SNHZA tu... kami sebut word tu sebagai Shanza.. pelik x.. hahhaha.. X Kisah la semua tu yang penting maksud nya.... So, bila aku dengaq perkataan STANZA ni, agak terkesan la di sanubari... hahahha.. sentimental giler aku...

Tapi tu la, suma tu cerita lama. kalau di kenang pun dah x berapa nak guna... biasa la zaman remaja kan.. aku tau mesti kowang fikir ni kisah CINTA kan?? tul la tu... MALAS aku nak citer panjang antara kami.. hahahah.. apa yang penting aku X penah BErCintan Cintun BAgai... sekadar jatuh cinta tu penah la.... Teman tapi mesra semua tu... sbb aku pun manusia biasa kan.. hahhahh.... hurmm.......

Sekarang ni aku x nak pikir sangatlah soal cintan cintun ni... w/pun ramai kawan yang dah kawin, tunang,dah ada anak ... aku tetap cam dulu... single is better. ada gak diantara kwn2 yang x caya yg aku x penah couple bagai. ikut kowang la.... bg aku, aku x suka nak buang kasih sayang kat owang yang belum confirm "tulang rusuk"nya aku "ambil" seolah2 dia tercipta untukku..kowang faham kot apa aku nak sampaikan. kasih sayang aku cukuplah sebagai seorang sahabat, atau kasih adik kepada seorang abang..

cerita cintan cintun bagai kan aku....agagagagag
x kisah la semua tu.. yang penting aku cerita apa yang aku rasa saat ni.. xder la nak berangan bagai jap lagi tyme bukak buku..weee~

now, i'm looking 4 someone.. hahhahha .. JAUH DI MATA DEKAT DIHATI..

cukup sekadar itu kemerapuan aku...~

cakap soal jodoh, cuma satu persoalan di hati, sering bertanya pada Ilahi,..
bilakah aku dipertemukan dengan pemilik TULANG RUSUKKU..???

3 comments:

  1. aku tahu sangat ape tuh SNHZA... hahahhahha.. :P

    ReplyDelete
  2. cantik pompuan tu..aku ingatkan Fasha Sandha pakai tudung

    ReplyDelete